Strandrace Hoek van Holland – Den Helder 2019

Strandrace Hoek van Holland - Den Helder 2019

Zondagochtend 27 oktober 2019 om 7 uur stonden wij (Willemiek, Jasper, Jelmer, Wouter en ik) in Hoek van Holland voor de ‘klassieker’ onder de strandrace’s: Hoek van Holland – Den Helder. Helaas was de wind van zaterdag gedraaid naar schuin tegen vanaf zee. Net op tijd hadden wij onze nieuwe snelpakken binnen van TD Sportswear. Na startnummer ophalen, onze nieuwe pakken aan en een klein rondje warm rijden.

Om 8 uur starten Jasper, Jelmer en ik bij de licentierijders, paar minuten daarna Wouter en 10 minuten later Willemiek bij de dames. Zoals gewoonlijk wordt er weer kanon hard gestart, bij ieder mooi groepje moest ik ze steeds weer daar waar het strand zo zwaar en zuigend was laten lopen. Dit heb ik later wel verholpen door nog meer lucht uit de banden te laten.  Het tweede gedeelte in een mooi groepje naar de finish kunnen rijden.

Door wind en het zware strand toch een mooie tijd neer gezet, denk niet dat ik al een keer sneller geweest was. Ditzelfde geldt ook voor Wouter. Voor Jelmer was dit zijn eerste Hvh-DH en was een kleine 10 minuten eerder binnen dan ik.

Jasper zijn doel was om te proberen bij eerste twintig te eindigen. Door op het laatste stuk een hongerklop te hebben wist hij toch mooi als 17de te finishen. Willemiek zag ik staan toen ik over de finish kwam, gedoucht en al. Ik heb haar niet voorbij zien komen, daar moest wat anders aan de hand zijn. Antwoord Willemiek: “Ik had mijn benen thuis laten liggen.” Ze heeft bij IJmuiden de race verlaten. Jammer vorig jaar had ze nog z’n mooie podium plek!

Pieter

Uitslagen
Jasper Schouten – 03:29:23
Jelmer Groen – 03:56:22
Pieter van der Eijk – 04:05:10
Wouter Peters- 04:20:08