Weekendje La Chouffe Marathon

Dit weekend stond de La Chouffe marathon op het programma, samen met Jan-Tijs en Pieter uit de polder. Het plan was om zaterdag vroeg in de middag naar Houffalize te vertrekken om daar als voorbereiding alvast een rondje te gaan fietsen.

Helaas werd het plan wat anders, Pieter belde, z’n bus had het begeven door een op hol geslagen motor en stond stil bij afslag Moordrecht. Na wat consternatie en geregel hebben we een andere bus kunnen regelen en konden we de reis naar de Ardennen vervolgen. Rond een uur of 17:00 op de camping gearriveerd, tent opzetten en in Houffalize heerlijk gegeten en iets te veel biertjes gedronken. Het schijnt de hele nacht geregend te hebben, niets van gemerkt als blok geslapen. De volgende morgen goed ontbeten en een warm bord Brinta op om een goede bodem te hebben voor wat komen gaat.

De marathon was weer zwaar zoals je in de Ardennen kan verwachten, met steile klimmen die elkaar in een rap tempo opvolgen waardoor je eigenlijk nooit in je ritme komt. Er stond een behoorlijk windje met af en toe een klein regenbuitje. De ondergrond was hier en daar doorweekt door de regen van de nacht ervoor, waardoor het soms verraderlijk glad was en de bagger aan de banden blijft kleven. Dik 6 uur over 90 km… zegt genoeg, maar wel weer genoten van de rit, de mooie omgeving met schitterende vergezichten als je zo door het Ourthedal rijdt. En gelachen toen Pieter er achter kwam dat ie gefilmd was na zijn onfortuinlijke val op een technische afdaling. Gelukkig niks erg, misschien vinden we dat filmpje nog ergens?

Vorig jaar waren we er na 65 kilometer klaar mee, dus er was extra motivatie om deze editie wel uit te rijden. Blijkt dat de laatste lus van 30 km in verhouding met het eerste deel een stuk minder technisch is. Gelukkig maar want de verzuring en de kramp begint zo nu en dan in de benen te schieten. Na de finish even bijkomen van een welverdiende bord pasta en een Chouffie.

Tijdens het inpakken op de camping bleek die huurbus ook rare trekjes te vertonen. Rook uit het dashboard en het stonk naar verbrand plastic, door kortsluiting in de bedrading. “Gauw rijden! En als die bus in de fik vliegt halen we snel de fietsen eruit.” Was weer een mooi avontuur om niet snel te vergeten, thanks voor de gezelligheid. Als ik volgend jaar niet op vakantie ben staat deze rit weer op de agenda!

Wouter Peters

Weekendje La Chouffe Marathon

Weekendje La Chouffe Marathon

Weekendje La Chouffe Marathon